Projectomschrijving

De Belgische Bloedtransfusiedienst kent in de regio Brussel diverse bloed-innamepunten. Het ingezamelde bloed wordt in de Centrale Afdeling voor Fractionering gecontroleerd (oa. op HIV) en gesplitst in bloedplasma en bloedlichaampjes. Alle bloedmonsters (zowel de ‘ruw’ ingekomen bloedzakjes, als de gefractioneerde bloedzakjes) dienen in een registratiesysteem ingevoerd te worden zodat de beschikbaarheid van bloed landelijk voor alle ziekenhuizen (van de overheid en prive) steeds zo goed mogelijk up to date is.

Voor de verwerking wordt gebruikt gemaakt van een groot aantal systemen die in een aantal gekoppelde netwerken zijn ondergebracht. De gebruikte netwerksystemen zijn eveneens uiteenlopend van inrichting en bevatten diverse Operating Systems (Novell SFT III, Unix, Windows NT4, en MacIntosh X)

Technische ondersteuning bestond uit het uitwerken van de ‘Interconnectivity’ van de systemen, het formuleren van drievoudig geborgde backup-procedures, het uitwerken van integriteitscontrole en betrouwbaarheidsborging van opgeslagen data, het uitwerken van het interne helpdesk- en ondersteuingssyteem in 3 talen (Engels, Frans en Nederlands) en het verzorgen van technische documentatie en rapportages aan de projectleiding.

RK1

RK4

RK5